Improvement helpt organisaties een verbonden omgeving te creëren waarin kwaliteiten en talenten van iedereen ruimte krijgen.

Om vandaag succesvol te kunnen zijn – professioneel of privé – moet je de juiste connectie kunnen maken met “de andere”. Het maakt niet uit of dit een collega, je medewerker, je baas, de klant of leverancier is. Geen connectie, geen vertrouwen, geen relatie. Geen relatie, geen samenwerking.

Voor je kan connecteren met “de andere”, is het noodzakelijk om te connecteren met jezelf. Je de volgende vragen (durven) stellen. Waarom doe ik de dingen die ik doe? Wat geeft me energie en wat kost me enorm veel moeite? Hoe communiceer ik en hoe doe ik de dingen die ik doe? En wat is het effect hiervan op “de andere”? Is dit het effect dat ik wil bereiken en wat moet ik meer of minder doen? Dit betekent: zelfobservatie, zelfreflectie en zelfinzicht wat leidt naar zelfbewustzijn, zelfregulatie en zelfmotivatie. Van hieruit maak je de verbinding met “de andere” op een authentieke en effectieve manier. Na observatie, reflectie, inzicht en bewustzijn van “de andere”. Dit vraagt empathie en een soepele sociale wendbaarheid. 

Maak zelf de VERBINDING

“Unlocking Human Potential” staat voor onze overtuiging dat het Human Potential in ondernemingen onvoldoende de kans krijgt zichzelf te ontplooien. Empowerment staat hierbij centraal. Dit kan enkel in een omgeving waarbij wederzijds vertrouwen en vertrouwenswaardigheid centraal staan. Improvement brengt de zelf-lerende professional in een pragmatische actie- en resultaatgerichte attitude in functie van uw missie, visie en strategie.

Het resultaat zijn medewerkers die initiatief nemen, toekomstgericht denken en handelen en zorgen voor betere resultaten. Zelfbewustzijn, een connectie kunnen maken met zichzelf en met de anderen, open communicatie, duidelijkheid over verwachtingen, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en taken zijn hierbij essentieel. Binnen ons (zelf)leiderschapsconcept haalt iedereen het beste uit zichzelf, zijn medewerkers en collega’s. En dit door permanente wederzijdse feedback, discipline en het vastzetten van soft skills en processen.

 

 

CARL VANHEMELEN

Partner - Professional Certified Coach, PCC - Trainer - Consultant

Carl Vanhemelen was in de financiële sector als managing director verantwoordelijk voor de opstart en algemene leiding van bedrijven  voor internationale groepen zoals BNP, ING en Deutsche Bank. Na enkele directie en sales management functies in de ICT sector, zette hij in 2003 de stap naar adviesverlening, training en coaching op het vlak van personal skills (DISC), leadership en sales management. Van opleiding is hij economist (TEW) met een aanvullend MBA diploma. Tevens is hij Professional Certified Coach, PCC (The Coaching Square - ICF); gecertifieerd DISC-Drijfveren-Emotionele Intelligentie trainer en coach (TTI SuccessInsights); gecertifieerd trainer en coach in Situational Leadership®.

Coaching/Trainingstijl

Uitdagend en ongegeneerd, creatief, recht voor de raap, confronterend, veel humor, (zelf)relativerend, respect- en begripvol, altijd betrokken, pragmatisch en gepassioneerd met een diepe interesse en geïntrigeerdheid in de coachee/trainee

✉️ carl@improve-ment.be
Volg mij op LinkedIn of Twitter

DIRK DE CORTE

Managing Partner - Trainer - Consultant - Coach

Dirk De Corte begon een 14-jaar lange bankcarrière bij Bank van Breda en werkte verder bij BNP en ING, alvorens hij 7 jaar algemeen directeur was bij het NTGent. Sinds 2004 doceert hij Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen. Bij de EBRD is hij Senior Advisor Creative Industries. Hij is tevens Rechter in Ondernemingszaken aan de Ondernemingsrechtbank te Brussel.

Als management consultant en coach ontwierp en faciliteerde hij leadership programma’s voor diverse bedrijven, nationaal en internationaal, profit en not-for-profit. Hij is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland over zowel profit- als non-profit management en adviseert privé en publieke bedrijven bij veranderingsprocessen. Tevens is hij gecertifieerd DISC-Drijfveren-Emotionele Intelligentie trainer en coach (TTI SuccessInsights), gecertifieerd trainer en coach in Situational Leadership® en gecertifieerd facilitator Business Modeling. 

M. +32 (0)475 24 09 76
Volg mij op LinkedIn of Twitter