Zelfbewustzijn, zelfregulatie, motivatie,
empathie, sociale wendbaarheid

 

Ontdek hoe

Effectief leiderschap start bij stevig gefundeerd zelfleiderschap

Zelfbewustzijn, verbinding kunnen en vooral willen maken met jezelf en met anderen, open en oprechte communicatie, duidelijkheid over wederzijdse verwachtingen, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en taken zijn essentieel maar ontbreken wel eens in een bedrijfscontext. Door de jaren heen is er een "flou artistique" ontstaan waarin sommigen hun weg wel vinden maar eigenlijk niemand concreet weet waar hij aan toe is. Ons (zelf)leiderschapsconcept geeft je inzichten en vaardigheden om in alle helderheid het beste in jezelf en anderen te ontdekken en te halen. 

Training 

Als basis voor onze trainingen en workshops nemen we steeds onze DISC Gedragsstijlen en Motivatie-Drijfveren en EQ Emotionele Intelligentie assessments. Dit geeft je de kans om je eigen voorkeuren in verschillende omgevingen in te schatten alsook die van anderen.

Hierdoor begrijp je veel van wat je zelf en anderen motiveert en waarom jij en anderen bepaalde keuzes maken en (communicatie)voorkeuren hebben. Improvement is geregistreerd als dienstverlener voor de KMO Portefeuille voor de pijler opleiding. Het registratienummer is DV.O209511. Let wel: DISC opleidingen zijn binnen de KMO Portefeuille niet langer subsidieerbaar, evenmin als aparte assessments DISC, Motivatie-Drijfveren en EQ.


Lees hier meer over training.

 

Coaching 

Vaak draaien we bij problemen of uitdagingen keer op keer in dezelfde rondjes. Blind voor andere opties, soms angstig voor het onbekende, koppig vastklampend aan ons eigen gelijk en vastgeroeste gedachten en overtuigingen. Coaching start bij de bereidheid om deze blinde vlekken en valkuilen onder ogen te zien én de beslissing dingen anders te gaan doen.

Coaching gaat over het deblokkeren en verminderen van onze weerstand en het vrijmaken van reeds aanwezig potentieel en energie om de prestaties en effectiviteit te optimaliseren. Het is een gestructureerd begeleidingsproces waarbij onze coaches in co-creatie met de coachee en opdrachtgever nieuwe inzichten, perspectieven en mogelijkheden exploreren.

Gemakkelijk? Neen, waarschijnlijk niet. Veranderen, dingen op een andere manier aanpakken vraagt bij iedereen moeite, veel energie en focus. Maar het is de investering meer dan waard. Het gevoel terug de energie te hebben om "er tegen aan te gaan" is onbetaalbaar.

Lees hier meer over coaching.

 

Advies 

Waar staat u met uw bedrijf? Vanwaar komt u en waar wil u naartoe? Waarom? En hoe?

Interactieve workshops met uw directieteam. Visievorming en strategieontwikkeling met uw raad van bestuur. Individueel, in kleine teams of grotere groepen. Improvement faciliteert en stimuleert uw strategische denk- en ontwikkelingsprocessen.

Precies op uw maat en zoals u het wil. Zodat u er het maximale rendement uit haalt.

Lees hier meer over advies.

 

Symfonisch Leiderschap 

Wat hebben een klassiek orkest en uw onderneming gemeen? Veel meer dan u zou denken! Casco Phil ontwikkelde in samenwerking met Improvement een uniek concept waarbij de overeenkomsten tussen een bedrijf en een orkest op een verbluffende manier worden blootgelegd. 

U neemt plaats tussen het orkest en kan de muziek bijna aanraken! Elk topic wordt ingeleid en nadien in de muzikale praktijk omgezet, begrijpbaar, hoorbaar én voelbaar! Ook de leken onder u zullen versteld staan hoeveel het leiden van een orkest en het leiden van een bedrijf gemeen hebben.

Kom op een originele manier tot nieuwe inzichten binnen uw eigen bedrijf en leer ondertussen dit orkest kennen. U kan zelf kiezen om een networkevent te koppelen aan deze belevenis of deze workshop deel te laten uitmaken van een groter seminarie.


Lees hier meer over symfonisch leiderschap.